RSS Feed for This Post

Kararı Selamlıyorum, Yaşasın Adalet!

200810_dd_nazi.jpg“Bolu 2. Komando Tugayı’nda vatani görevini yapan 13 askerin 7 Ekim 2007’de şehit düşmesinin ardından Bolu Express gazetesindeki köşesinde “Türk, işte karşında düşmanın” başlıklı bir yazı kaleme alan I.E., terörle mücadeleyi anlattı. I.E., yazısının devamında DTP milletvekillerinin, DTP yöneticilerinin ve DTP’li belediye başkanlarının isimlerini tek tek sıraladı. I.E., yazısında şu ifadelere yer verdi:
“Yüce Türk Ulusu, işte karşında düşmanın. ‘PKK bölücü terör örgütüdür onun mensupları da vatan hainidir’ demedikten sonra bunların topu Türk düşmanı olarak bundan sonra ‘sivil yurtsever’ unsurların hedefi olacaktır. Kahpece pusu kuran, dağdaki teröristin peşinde koşmaktansa üç-beş mikrobu temizleyip bundan sonra ‘Bir bizden beş sizden tamam mı, devam mı?’ demek gerekir.”

Bunu yapacak ve diyebilecek yurtsever unsurlar da çıkar elbet. Toplumun arzusu, yoğun olarak bu yöndedir. Bundan böyle şehit edilen her güvenlik görevlisine karşın, bunlardan birinin aynı kaderi paylaması toplumun çoğunluğunun isteği haline gelmiştir. Artık kangren olmuş uzuv veya uzuvların kesilip atılma zamanı gelip geçmiştir.”

‘Düşünce özgürlüğü’ sayıldı
DTP Diyarbakır Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, yazının yayımlanmasının ardından avukatı Duran aracılığıyla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılığın, ifade alıp duyuruyu karara bağlamak dışında araştırma gerektirmeyen soruşturması altı ay sürdü.
Savcılık, soruşturma da sonunda yazıyı hukuka uygun bularak takipsizlik kararı verdi. Kararda, yazının düşünce özgürlüğü kapsamında olduğu vurgulandı.

Mahkeme de uydu
Duran, takipsizlik kararının kaldırılarak dava açılması için Düzce Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.
Dilekçede, yazının halkın bütününde suç işlemeye alenen tahrik eylemini oluşturduğu ifade edilerek şöyle denildi:
“İçinde açıkça infaza ve öldürmeye davet ve tahrik ifadeleri taşıyan bir yazının, savcı tarafından aklanmış olması kamu vicdanını ve toplumun adalet duygusunu derin biçimde yaralamıştır. Savcılığın takipsizlik kararına karşı verilen genel tepki ‘bu da suç değilse suç ne’ biçimindedir. ”

‘Karar isabetli’
Mahkeme de savcılığın isabetli bir karar verdiğine işaret ederek itirazı reddetti. Mahkemenin kararında, savcılığın verdiği kararda isabetsizlik bulunmadığı vurgulandı.
Duran da kararı AİHM’ye taşımaya karar verdi. Bu tip kesinleşen kararlara karşı Adalet Bakanlığı’nın “kanun yararına bozma” hakkı bulunuyor. Ancak bakanlık bu yola başvurmazsa iç hukuk yolları tamamen tükenmiş oluyor.  Bu durumda savcılığın kesinleşen kararına göre, AİHM aksi bir karar verene kadar DTP’lilerin öldürülmesi için çağrı yaparak isim listesi yayımlamak suç sayılmayacak.

Milliyet

Trackback URL

  1. 5 Yorum

  2. Yazan:Oktay Çaparoğlu Tarih: Eki 2, 2008 | Reply

    bu ülkede kürt olmak ne zor iştir anlamadım gitti.

    alevi türklerin bir kısmı KÜRT ALEVİ YOKTUR…HİÇ KÜRTTEN ALEVİ OLUR MU der Kürtlere Aleviliği layık görmez,

    resmi ideoloji kürtlere bir dil, bir kültür bir kimlik hakkı görmez.

    herkes tartışırken türkiye sorunlarını KÜRTLERİ kastederek HIRSIZLIKTAN GASPTAN KAÇAKÇILIKTAN KAPKAÇ tan dem vurarak yoksul Kürt halkını MAHKUM etmeye çalışır.

    milyarlarca doları hamuduyla götüren yahya murat demirellerin, cavit çağlarların ya da besleme katiller olan abdullah çatlıların mehmet ali ağcaların TÜRKLÜĞÜNÜ kimse tartışmaz. ülkeyi yoksullaştıran ve sosyal-ekonomik tahribat yaratan kirli savaş kimsenin umrunda değildir.

    kürdün diline ARAPÇA-FARSÇA kırması derler dilini aşağılarlar,

    kürdün tarihi için TARİHİNDE DEVLET BİLE KURAMAMIŞ derler ki külliyen yalandır derler aşağılarlar.

    barzani üzerinden EMPERYALİST UŞAĞI derler aşağılarlar,

    haklarını dilini kültürünü insanlık onurunu savunduğu için MHPLİLERLE eş tutup MİLLİYETÇİ FAŞİST damgası vurma talihsizliğini bile gösterirler.

    DAĞ TÜRKLERİ İDİ ONLAR, DAĞLARDA YAĞAN KARIN ÜSTÜNDE YÜRÜRKEN ÇIKAN kart kurt SESİNDEN ÖTÜRÜ BU DAĞ TÜRKLERİNE kürt DENMİŞTİR deyip, hint-avrupa dil ailesine giren KÜRTÇE dilini nereden ve nasıl öğrendiklerini bile açıklayamadan TÜRK yaftasını yapıştırır KİMLİKLERİNİ inkar ederler.

    ŞAİRİ YOK derler, YAZILI EDEBİYATI YOK derler, DİLİ ÇOK FAKİR derler…

    Anadilde eğitim hakkı isteyince ÜLKE BÖLÜNÜR BUNLAR NİYE BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR BAKIN ÇERKESLER LAZLAR HAK İSTİYOR MU derler.

    Kürtçe konuşunca tepki gösterirler BELKİ ANAMA SÖVDÜ diyerekten…

    Üniversitelerimizin çoğundan TAMAMEN FRANSIZCA İNGİLİZCE ALMANCA EĞİTİM yapılabidiği halde KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLSUN diyen 10.000 Kürt öğrencinin ve onlara destek olan onurlu diğer Türkiyeli gençlerin ÖĞRENİM HAKKINI GASPEDEREK OKULDAN ATARLAR…

    Bu böyle gider…

    Kürdüm, canım kardeşim deyip onu, dilini, kültürünü, kimliğini, insani taleplerini aşağılayanlar yargılanmazken,

    ANADİLİMİ İSTİYORUM BARIŞ İDTİYORUM diyenleri hapislere tıkarlar, çocuklarına KÜRTÇE ADLAR verdikleri için insanları tutuklarlar. SHOW TV deki ‘W’ ye ses çıkarmayanlar oğluna WELAT koymak isteyen KÜRDE ‘W’ harfini kullanmak yasak Türkçede böyle bir kelime yok’ derler…

    Kürt halkının onurlu mücadelesini anlamayan solcular ŞOVEN DALGANIN etkisine kapılıp KÜRT DÜŞMANI SÖYLEMLERE KAYARLAR…

    Üzerlerine bomba yağdırılır, köyleri yakılıp boşaltılır, tarlalarına kimyasal gazlar dökülür, ormanları yakılır, evlatları dağlarda öldürülür, itirafçılığa zorlanır. devletle işbirliği yapmayan köylüler zorla batıya sürülür, diğerleri korucu yapılarak dağdaki abisini ablasını amcasını oğlunu kızını öldürmeye zorlanır, olağanüstü hal uygulamalarıyla kan ağlatılır, şehirlerini askerler kontrol eder otobüsleri araçları sürekli olarak olur olmadık yere durdurulur aranır…

    batı illerinin varoşlarına sürülürler, iş bulamazlar, dışlanırlar, potansiyel suçlu muamelesi görürler, ŞEHİT CENAZELERİ sonrasında lince uğrayabilime ihtimalleri vardır.

    HER EYLEMDE BİJİ AŞİTİ BİJİ BRATİYYEN GELLAN sloganını attıkları halde Türkiyenin devrimci unsurlarının haricinde siyasal alanda bu özlem ve sloganlarına bir karşılık bulamazlar.

    Sonrada ÖLEN HER ASKER İÇİN BİR DTP Lİ ÖLDÜRMEK GEREKİR diyenler çıkar ve yargı bile onlara ceza vermez, bu aşağılık provakasyonu görmezden gelir.

    AH BE KÜRT KARDEŞİM…

    TÜM GÜNAHIN, KURTULUŞ SAVAŞI’NA DESTEK OLARAK, TÜRK HALKIYLA KADERİNİ BİRLEŞTİRMEK MİYDİ YANİ…

    EVLATLARINI ÇANAKKALE’DE ŞEHİT VEREREK HATA MI ETTİN YANİ…

    ELLERİNE EL UZANMAZ,
    SESİNE KULAK VEREN OLMAZ…

    AH BE KÜRT KARDEŞİM…

    SEN BU ÜLKENİN ONURUSUN…

    ÇÜNKÜ 12 EYLÜL E RAĞMEN SUSMAYAN BİR SEN KALDIN…

    VE 85 YILDIR DİRENMEKTESİN ASİMİLASYONA, ZULME, KATLİAMLARA SÜRGÜNLERE VE İMHA POLİTİKALARINA…

    MERAK ETME SESİNİ DUYAN TÜRKLER DE VAR.

    VE SENİ ANLAYAN, ACILARINA ORTAK OLAN….

    KÜRT KARDEŞLERİM!

    ONURUNUZU KORUMA CESARETİ GÖSTERDİNİZ ONCA ENGELE RAĞMEN…

    GERİCİLİĞE, AŞİRETÇİLİĞE, YOBAZ ŞEYHLERE, AĞALIK DÜZENİNE, IRKÇI DEVLET POLİTİKALARINA VE ÜZERİNE ATILAN BOMBALARA RAĞMEN…

    Yeni bir anlam yarattınız ve bedeninde yüreğinde kanayan yaralarına rağmen BARIŞ isteyebilecek erdemi gösterebildiniz…

    Tarihin önünde başı dik olacak olan sizlersiniz… İnsanlık onurunuza sahip çıktığınız için…

    Size düşman olanlar ve size hiçbirşeyi layık görmeyenler utansın…

    KENDİSİ EZİLDİĞİ HALDE SENİN EZİLMİŞLİĞİNİ PAYLAŞMAYARAK ZALİMİN AĞZIYLA KONUŞANLAR ONUN YALAN TARİHİYLE YALAN İDEOLOJİSİYLE DÜŞÜNENLER UTANSIN…

    Sevgiler…

  3. Yazan:Levent Cetin Tarih: Eki 2, 2008 | Reply

    Bir ulkenin adalet sistemi bu haldeyse o ulke artik bitmistir. Diyecek soz bulamiyorum. Hele bu hedef gostermeyi, bu mahkeme kararini onaylayan insanlari gordukce bu ulkeden umudumu tamamen kesiyorum.

    Hitler’in resmi oraya iyi gitmis sayin yazar.

  4. Yazan:uveys Tarih: Eki 3, 2008 | Reply

    Sn..Dtp’Li milletvekilleri ve ve gurup baskan vekilleri PKK’yi teror orgutu saymamalari, ve PKK’yi teror orgutu gibi gormemiz imkansiz demeleri dusunce ozgurlugu kapsaminda hukuka uygun bulunup bu arkadaslar hale milletvekilligi yapabiliyorlarsa bence buda bir okadar…yerinde bir karar.

  5. Yazan:MY Tarih: Eki 3, 2008 | Reply

    @Uveys,

    Teröristlere “terörist” diyeMEyenler sadece DTP’liler degil.

    Mahkeme edilen yazarin su sözlerine bir bakalim:
    “‘Bir bizden beş sizden tamam mı, devam mı?’ demek gerekir.Bunu yapacak ve diyebilecek yurtsever unsurlar da çıkar elbet.”

    PKK’nin tam da istedigi budur. Yani SiZ-BiZ ayriminin tamamen ölme-öldürme noktasina gelmesi ve orada kalmasidir.

    DTP’nin PKK’ya terörist dememesi kendi ayibidir. Peki ya AKP devlet terörünü elestirebiliyor mu?

    AKP veya TSK mensuplari çikip da “evet, biz de hata ettik, 1980’lerde, 1990’larda bir çok masum insana terörist muamelesi yapildi” diyebiliyorlar mi?

    Askerî hapishanelerde yapilan iskencelerin hesabi sorulabildi mi bu güne kadar? Köy yakmalarin, köy bosaltmalarin hesabi soruldu mu?
    Tazmin bile edilemediler dogru dürüst. Bunlar terör degil mi? Bunlari yapan terörist degil mi?

    Bunun kadar aci olan bir baska sey ise su:

    Bu iskenceler, köy yakmalar terörle mücadele adina uygulandi. Ama terör bitmedi. Insanlar ölmeye devam ediyor.
    Bütün bu hukuksuz eylemlerin ayni zamanda FAYDASI oldugu da çikti ortaya.

    Kenan Evren, Tansu Çiller ve daha bir çok isim hesap vermeli. Nerede?

    Yani DTP’yi suçlamak kolay oldugu için herkes suçluyor. Ama PKK bu cografyanin tek teröristi degil.

    Bakin, Ergenekon davasinda Türk subaylari da terör örgütüne üye olmaktan yargilaniyor. Demek ki Türk Terörist e olabiliyormus.

  6. Yazan:izzet tunca Tarih: Şub 19, 2009 | Reply

    duygusal numaraları yapmayın bize…kurtuluş savasında keşke yanımızda olmasaydınız.iyi bi yanımızda olmuşsunuz bin kere bunu söylüyorsunuz.kürtler türklere ihanet etti.halada çoğu ihanet ediyor.dtpye pkkya destek vererek.kürt olupta türkiyeyi seven kardeşimdir.ama geri kalanı deil.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin