RSS Feed for This Post

Laikçilere kontra-dersler: Türban ile Başörtüsü Nasıl ayrılır?

20080825_derin_dusunce_org_laikcilere_dersler.jpgDers 1

Benim cumhurbaşkanlığı makamımı, devlet iktidarımı elimden almaya kalkışıyorlarsa o komünisttir, faşisttir, türbanlıdır, ne olduğu farketmez, benim düşmanımdır, millete hangi isim itici geliyorsa onu koyarım. Ama köyünde tarla sürüp benim paracıklarıma bir tehdit oluşturmuyorsa o başörtülüdür, eli öpülesi, çocuğu askere gönderilesidir…

Ders 2

Ben yüzüme bir tabloyu dolduracak kadar makyaj yaparken ve marka giyip hava atarken, köylünün kızı Hatice modernleştiyse, bana benzemeye kalkıştıysa o kesin türbanlıdır. Temizlikçi Rukiye hanım bile “ekonomiyi iyi yönetiyorlar, istikrar için AKP’ye oy verdim” diyorsa ona “ekonomi, istikrar senin neyine, senin neyine!!…” diye aşağılamak vaciptir, çünkü o tehlikeli bir hal almış ve türbanlı oluvermiştir. Halbuki benim gibi hiçbir icraat vaadetmeyen bir partiye, sadece laiklik adına oy vermesi onu modern ve ileri görüşlü yapar, türbandan kurtarır, sınıf atlatır.

Ders 3

Üniversiteye girerken 200 dolarla başını örtüp sonra o örtüsüyle üniversiteye giremediği için okuldan atılan ve hayata ait ideallerine elveda diyen birisi kesin türbanlıdır. Basörtülü ise ayda 200 dolar almak varken, hazır kafası da bağlıyken, bu gelir kaynağını akıl edemeyen andavaldır.

Ders 4

Tek parti döneminde doğan eğitimsiz yaşlı güruhun taktığı başörtüsüdür ve ama eğitimli genç kızınki ise türbandır madem. O halde bu da demek oluyor ki her melanetin başı eğitimdir. Zaten o yüzden bunlara eğitim haramdır.

Ders 5

Anıtkabirde Atanın huzurundan Atanın kızları tarafından sıklıkla kovuldukları ve azarlandıkları için Anıtkabirden ikrah etmis olanlar türbanlıdır. Yeterli bilinç duzeyine erişmemiş ama başörtülü mü türbanlı mı olduğu anlaşılmadığı için Atanın kızlarının hışmına uğrayıp, başını açtırılmaya zorlanan ve sineye çekenler başörtülüdür.

Ders 6

Türbanlılar böcektir, her türlü aşağılanmayı hak ederler, hiçbir hakları yoktur onların, çünkü onlar türbanlıdır. Ancak temizlikçi ve kapıcı olurlarsa şefkat gösterir, başörtülü diye bağrımıza basarız onları.  Bu olayın Yahudilerin nüfuz kazanmasından rahatsız olan Nazilerin Yahudi düşmanlığıyla bir ilgisi yoktur. Ama yine de türbanlı soylarının kırılmasında fayda mülahaza ediyoruz. Zira iknayla olmuyor bu işler, gittikçe çoğalıyorlar zira.

Ders 7

Bizi dünyaya rezil eden bir şey varsa o türbandır. Çünkü pis Araplar gibi pis bir şeydir, Arap kötüdür, doğuludur, biz Batılıyız, ama Avrupa Birliğine de karşıyız. Biz çağdaşız ama liberalizme, serbest piyasaya da karşıyız. Çünkü onlar emperyalist. Hayır kafamız karışık değil. Cok aydınlık kafamız. Çünkü biz türban takmıyoruz. Halbuki Necdet Sezer nasıl da itibar kazandırmıştı bize, karısının da başı açıktı üstelik. Batılılar “Maşallah ne kadar batılı bir first-lady, bu Türkiye de amma batılı yav” diye öve öve bitiremiyorlardı Türkiye’yi. Hem bak Arap yöneticilerine, hepsinin karısının başı açık. O yüzden zaten bütün dünyada itibarları top çekiyor.

Ders 8

Bir de gizli türbanlılar vardır. Başlarını örtmezler ama bu bizim gibi çağdaş olmaları için yeterli değildir çünkü onların fikirleri hiç hoşumuza gitmez bizim. Özgürlükten filan bahsederler, asabımızi bozarlar. Bize “kimsenin kıyafetine karışamazsınız” diye ukelalık yaparlar. Bunlar da türbanlıdır işte. Türbanlı düşman demektir çünkü. Bir şekil değildir. AKP’ye oy veren bidon kafaların, göbeğini kaşıyan, ülkenin yarısına tekabül eden bir zihniyettir. Biz “kaç kişiyiz, aman ne çok kişiyizciler” ise aydınlık ve ilerici insanlarız. Çünkü laiklik diye bir şey var, bir de başımız açık, o yüzden yani…

Ders 9

Türban, bütün dünyada serbest olup bizde yasak olandır.

Ders 10

Türban, “biz ne çok kişileriz, saya saya bitirilmeyiz”cilerin tek oy kaynağıdır. Kurtarılmış son kalesidir, tutunacak son dalıdır. O olmasa aramızda ne konuşacağız, neyden nefret edip kin kusacağız. Bir nevi ihtiyaç yani…

 

… Bu makale ilginizi çektiyse…

 Alaturka Laiklik: “Beni bir bir sen anladın, sen de yanlış anladın!”

Türkiye Cumhuriyeti’nde Alevîlere zorla Sünnî İslâm öğretilirken Sünnîlerin başörtüsü devlet dairelerinde yasak. Türk Ordusu’nun istihbaratı camileri ve namaz kılanları fişliyor. Hristiyan Ermenilerin ne kiliseleri, ne yetimhaneleri ne de cemaat lideri seçimleri özgürce yapılamıyor. Rumların ruhban okulları özgür değil. Yahudiler diğer gayrı Müslimler gibi askerde ayrımcılığa uğruyor. Ateistlerin kitapları, internet siteleri yasaklanabiliyor, kapatılabiliyor. Gayrı Müslimlerin alın teriyle biriktirdikleri vakıf malları 1970′lerde gasp edildi, hâlâ geri verilmiyor.

Sahi Laiklik neye yarıyor? Bu kitap son yıllarda Türkiye’nin gündemine gelen, birbirinden ayrı gibi duran ama çekirdeğinde Yobaz Laiklik Meselesini barındıran konuları ele alıyor.Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

  1. 11 Yorum

  2. Yazan:Sever IŞIK Tarih: Eyl 25, 2008 | Reply

    Elhak güzel yazmışsınız Senai bey.
    kaleminiz kuvvet
    ömrünüze bereket.

  3. Yazan:irtica Tarih: Eyl 25, 2008 | Reply

    Evet evet,hepimiz Arabız. O halde öldürülmeliyiz.
    Araplar bize ihanet etmiştir. Batılılarda emperyalisttir.Batılılara karşıyız. Miladi takvimi kullanırız.Ne mutlu Türküm diyene.Pazar günleri tatildir.Ama biz batıcı değiliz.Cuma tatil olamaz.Biz Arap mıyız kardeşim?
    Şapka takmayanı kesmek lazım.İnsan elbisesinden dolayı kesilir mi?Kesilir.Biz çağdaşız.hala nelerle uğraşıyoruz.Elbise falan mesele olmamalıydı.Ama türbana karşıyız.batıya da karşıyız.Ama şapka takmayanı kesmeliydik.Şartlar onu gerektiriyordu.Bıraksalar bizi uzaya çıkacaktık.Biz çağdaştık.

  4. Yazan:dark_in_the_white20 Tarih: Eyl 26, 2008 | Reply

    cok güzel bir hciv olmus tebrıkler efendim;>

  5. Yazan:Milena Tarih: Eyl 27, 2008 | Reply

    Bugün bir arkadaşımın kurduğu cümle: ” senin haberin var mı bizim buralarda çarşaflı mercedesliler cirit atıyor” Bahsettiği yer çengelköymüş.

    Dürüst olmak gerekirse çarşaftan ben de hoşlanmıyorum.Ama sanırım başörtüsü karşıtlarının artık açıkça dillendirmeye başladıkları sorun şu : Sorun başörtüsü değil, başörtülülerin hayata karışmaları, kendilerini açıkça ifade edebilmeleri, evlerinden çıkmaları ve daha da önemlisi zenginliklerini göstermekten çekinmemeleri.

    Bense toplumun tüm katmanlarıyla birlikte muhafazakarların da daha fazla özgürleştiklerini düşünüyorum.Eskiden evinden çıkamayan çarşaflı, başörtülü artık otomobil kullanabiliyorsa bir kadın olarak ben bundan ancak mutluluk duyarım.Öte yandan buradaki algı başörtülünün özgürleşmesinden ziyade zenginleşmesi. Bunu da her başörtülünün iktidara yakın olduğu, ya da her iktidara yakın olanın başörtülü olduğu yanılgısıyla düşünüyorlar.İktidara yakın olduğu için zenginleşti ve otomobil sahibi oldu düşüncesi çok sığ bir düşünce. Her iktidar yandaşlarına çıkar sağlar. Bu ahlaki bir çıkarım olmayabilir ama gerçekçidir.Ve eğer bugünkü iktidar hem fakir fukaraya kömür, makarna, öğrenciye burs dağıtıp hem de tüm yandaşlarını zengin edecek kadar para dağıtıyorsa (ki bu toplumun % 47 sine tekabül ediyor) memleket hakikaten düzelmiş demektir.

    Sondan başlayayım, derin düşünceyi birkaç hafta önce keşfettim. Neredeyse hergün 3 satimi ayırarak sizi okuyorum.Yazarları da, yorumcuları da, tatlı atışmaları da çok sevdim.

    Hepinize Merhaba…

  6. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Eyl 28, 2008 | Reply

    Merhaba Milena hanım,

    Anladığım kadarıyla siz sekizinci maddedeki “gizli türbanlılar” sınıfına girmeye adaysınız 🙂
    Aman siz siz olsun bu fikirlerinizi ulu orta söylemeyin. Neme lazım devlet düşmanı yapıverirler sizi.
    Bu arada sitemizi günde 3 saatte bitiremezsiniz, artık bayramda fazla mesai yaparsınız 🙂

    Selamlar

  7. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: Eyl 28, 2008 | Reply

    Selamlar Milena,

    Sitemize(nize) hosgeldiniz, yorum yazan herkesi bir parça sitenin sahibi kabul ediyoruz, 10 bin civarinda yorum olduguna göre 1/10.000 hisse sahibi oldunuz, hayirli olsun 🙂

    Dostlukla

  8. Yazan:Milena Tarih: Eyl 29, 2008 | Reply

    Ekrem Bey, haklısınız, aday değilim hatta kesinlikle 8. maddeye aitim :))

    Aslında bu grup sanırım türban tartışmalarında en çok azarlanan ve laf işiten gruptur. Çünkü onun beynini birileri nasıl yapmışsa yıkamıştır ve illaki birşeyler yapılıp düşüncelerinin değiştirlmesi sağlanmalıdır.Türbanlıların gördüğü önyargı bu grupta son-yargıya dönüşür. Herkes güler eğlenirken ve sizle gayet güzel anlaşırken birden o sihirli kelime konuya girer ve siz ağzınızı açarsanız orda bitersiniz…

    Mehmet bey,
    Hoşbuldum, çok teşekkürler (nize) için 🙂

    Gerçekten buraya ait hissettim kendimi ( ki ne zor bir duygudur aitlik hissi )Yakında hissemi büyüteceğim,Bayramda fazla mesai yapacağım söz 🙂

  9. Yazan:elif dedim Tarih: Eyl 29, 2008 | Reply

    Mukemmel bir yazi…
    Tebrikler

    Kanimca, turban ya da tesetture gerek kamusal alanda, gerekse her alanda toplum olarak haziriz…

    Problem, eger toplumu dinden uzaklastirmak gibi bir niyetleri yoksa, atanmis elitlerin kafasindaki paranoyak zihniyetinde…

    Mubarek Ramazan Bayraminizi simdiden tebrik ederim

    Selam ve dua ile…

  10. Yazan:serkan Tarih: Eki 1, 2008 | Reply

    Gerçekten anlamak zor neden başörtüsüyle uğraşıyoruz neden ülkemizdeki insanlar tembel üretemiyor ve sadece tüketmeye programlanmış neden bir şeyler geliştiremiyoruz ve neden mini etekli insanlarla uğraşılmadığı gibi başörtülü insanlarlada uğraşmasalar o zaman çağdaş bi ülke olacağız.

  11. Yazan:rukiye Tarih: Eki 19, 2008 | Reply

    Sitenizle tanisirken bu kadar cok vaktimi alacagini dusunmemistim acaba okumasam mi diyorum bazen:)ama demekle olmuyor iste guzel olan okunmadan gecilmiyor.Guzel bir yaziydi.Farsca tabirle govara bir yaziydi.

  12. Yazan:rukiye Tarih: Eki 19, 2008 | Reply

    bu arada govara hazmedilmesi kolay ve zevkli olan demek

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin