RSS Feed for This Post

Ölüm Yerine Çözüm İstiyorum!

20080911_derin_dusunce_org_olum_degil_ozum.jpg

 Yazar: Genco Gençkal

Bülent Ersoy; “başkalarının savaşı için doğurduğum çocuğu toprağa veremem” derken kürt sorununun çözüm yöntemini eleştirmişti. Öldürmekle, kanla huzurun sağlanamayacağı nı belirtmişti. Ersoy’un daha sonra da dediklerinin arkasında durması, dediklerini inkar etmemesi, haklılığının bir başka göstergesiydi. Ersoy aslında bu topraklardaki en acı yaraya parmak basmıştı, acı tabloyu gözler önüne sermişti. Kimsenin söylemeye cesaret edemediği lafları söylemiş, eleştiriye tamamen kapalı olan kuvvetleri eleştirme cesaretini göstermişti.

Sınır ötesi operasyonlarla harcanan para, sarfedilen emek, yok edilen askeri mühimmat netice itibariyle istenen faydayı sağlamadığı gibi her iki tarafta çok büyük yaralar açmış, aradaki uçurumları daha da büyütmüştür. Harcanan onca milli servet güneydoğuya devlet hizmeti olarak götürülseydi neler olacaktı bir düşünsenize. Sıcak bir merhaba ile yüzlerin güldüğü, nasılsın sorsuna başım gözüm üstüne teşekkür ederim cevabının verildiği, misafire sonsuz hürmet edildiği güneydoğuya devlet silah ve kan yerine bir buket tebessümle yardım elini uzatsaydı neler olmazdı ki! Onulmaz yaralar iyileşecek, bataklığa itilen gençler kazanılacaktı. Ama bu yapılmadı.. Ne  yapıldı? Ersoy’un şikayet ettiği ateşli, kanlı, acılı yollar seçildi. Siyasi iradenin tasarrufta bulunamadığı en sağlıklı yol tercih edilmedi. Çünkü başkalarının bir savaşı vardı.   

 20080903_derin_dusunce_org_genc_siviller6.jpg

Kürt Meselesiyle ilgili “Ölüm Yerine Çözüm İstiyorum!” dediği için yargı önüne çıkarılan Bülent Ersoy’un duruşmasına Genç Kürt Siviller olarak, “BİJİ DİVA” “AH BU SAVAŞLARIN GÖZÜ KÖR OLSUN” “ELLER AYIRSA BİLE” “BİZ AYRILAMAYIZ” pankartlarımızla katılıyoruz.

Duruşma Tarihi: 24 Eylül 2008 Çarşamba
Duruşma Yeri: Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi
Duruşma Saati: 10:00

İletişim:
0544 447 29 48
0212 251 89 49

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:dark_in_the_white20 Tarih: Eyl 24, 2008 | Reply

    devlet bütcesi olarak en cok yardımın en cok kaynak kakımının hangı bolgeye oldugunu sanırım bılmıyorsunuz.unutulmus olarak bıakılmadı hiçbiryer.bulent ersoyun dedıgı o söz’baskalarının savası’nedir?bu baskasının savasımıdır?yasadıgın ulkenın bırlık we butunlugu ıcın yapılan calısmaları baskaları olarak degerlendıren hıc bır ınsanı savunamam.elestırmk ıcın degıl degıstırmek ıcın yasamak lazım ancak yıkanmıs beyinleri bır buket cıcekle degıstırebılecek kadar saf sularla! yıkanmadık…

  3. Yazan:elif dedim Tarih: Eyl 27, 2008 | Reply

    Sayın dark_in_the_white20

    Kendi açınızdan haklı olabilirsiniz…
    Fakat bu mesele farklı çözüm önerileri gerektirdiği artık aşikar.

    Ayrıca en büyük kaynak, terörle mücadeleye gidiyor.

    Baksanıza bir kara delik, yıllarca hem canımızı acıtıyor hem de milli servetimizi yutuyor…

    Sahi hiç aile veya yakın çevrenizden, veya eş dost, akrabalarınızdan şehit verdiniz mi ?

    Onlara yakınlaşıp veya zihinsel olarak uzaktan da olsa empati kurabildiniz mi ?

    Şeyh Edebali, Osman Gazi’ye vasiyetinde, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diyordu. değil mi ?

    saygılarımla

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin