RSS Feed for This Post

Savcı Öz’e destek için imza kampanyası

20080528_derindusunce_org_savciya_destek.JPG  Dur De Girişimi darbelere ‘ama’sız karşı olan bütün yurttaşları Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e destek olmak için imza vermeye çağırıyor. Bir imza da sen ver.Durde Girişimi son günlerde Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’e karşı başlatılan karalama kampanyalarına dur demek için bir imza kampanyası başlattı. Girişimin internet sitelesinde yürütülen kampanya için yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz bu ülkenin cesur insanlarından biri olduğunu kanıtladı. Şemdinli Davası savcısının akıbetine aldırmadan, daha geniş kapsamlı bir soruşturmayı başlattı ve giderek derinleştiriyor. 

Bu dava artık basit bir ‘çete’ davası olmaktan çıkmış, darbeci bir terör örgütünün devletin tepelerine kadar yayılan uzantılarına ulaşmaya başlamış ve ülkeyi demokratikleştirme mücadelesinin önemli bir parçası olmuştur.

Türkiye bugüne kadar darbelerden ve darbecilerden çok çekti. Bunun en önemli nedeni darbe yapmış hiç kimsenin bugüne kadar, bırakalım yargılanmayı, soruşturmaya bile uğramamış olmasıdır. Geçmişte darbecilerin holding yönetim kurullarına getirilmesi, “tabii senatör” yapılması, hatta Cumhurbaşkanlığı’na kadar yükselmesi ceza yerine bir de ödüllendirilen yeni darbecileri her zaman cesaretlendirdi. 

Ama ilk kez, darbecilik suçlamasıyla, üstelik henüz darbe olmamışken, ordunun en üst katlarında görev yapmış generallerin de aralarında bulunduğu kişiler sivil bir savcı tarafından sorgulanıyor. Ergenekon Darbeci Terör Örgütü bağlantısı olduğu saptananlar birer birer, “paşa paşa” gözaltına alınıyor. 

Artık darbelerin ve darbecilerin soruşturmaya uğramayacağı, ceza almayacağı en azından “garanti” değil. Hiçbir darbe heveslisi artık rahat uyuyamayacak. “Pişman değilim, bugün olsa gene asarım” diyemeyecek

Bir demokrasi sınavı veriliyor. Savcı Öz bu sınavda neredeyse tek başına ter döküyor. Bu sürecin sonu şimdiden belli değilse de kapının aydınlığa açılması için çaba gerek. Cunta pisliğinden bütünüyle temizlenmiş yeni ve sivil bir anayasaya doğru ilerlemenin ilk adımı belki de bu sınavın sonucuna göre atılabilecek. 

Şimdi sınav verme sırası darbelere karşı olan büyük yığınların temsilcisi demokrasi güçlerinde. Hukuk zemininde yürütülen demokrasi mücadelesine ‘sokağın sesi’ de katılırsa darbeci güçlerin alt edilmesi ve darbelerin tarihe gömülmesi kolaylaşacak. 

Dur De Girişimi darbelere ‘ama’sız karşı olan bütün yurttaşları Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz‘e destek olmak için imza vermeye çağırıyor. Bir imza da sen ver. Ver ki ilk kez bir darbenin durdurulmasına katkımız olsun. Ver ki darbeler hayatımızın tatsız anıları olarak sadece demokrasi dersi kitaplarında kalsın. 

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz‘ün darbeye karşı verdiği hukuksal mücadeleyi destekliyor bunun bir demokrasi adımı olduğuna inanıyorum.

Ergenekon savcısını desteklemek için sen de imza ver!

Trackback URL

  1. 6 Yorum

  2. Yazan:PirMuhammed Tarih: Eyl 12, 2008 | Reply

    boş işler bunlar. o savcıya halkın değil bizzat ve doğrudan hükümetin sahip çıkması gerekir. şemdinli savcısının meslekten ihraç edilmesinde AK Parti iktidarının korkak ve çelişkili tutumu etkili olmuştur.

    insan bir işin altına girdiği zaman mutlaka o işin hakkını vermelidir. şeyh edebali osman gazi’ye nasihat ederken; “çıktığın yolu, taşıyacağın yükü iyi bil” diyor. günümüzün devletadamları osmanlı’dan dem vuruyorlar ya,o yüzden kendilerine bir hatırlatmada bulunmak istedim. bunlar osmanlı’nın değil tırnağı, ayaklarına yapışan toz bile olsalar kendilerini şanslı saysınlar.ayrıca tayyip erdoğan ona buna devletadamlığı taslayacağına, hakiki bir devletadamı ve siyasi iktidar olmanın sorumluluğunu duyarak bu insanlara sahip çıksın. lafa geldimi yok %47 oy aldım yok 16.5 milyon seçmen beni destekledi demeyi biliyor,fakat iş zora dayandı mı ortadan kayboluyor.

  3. Yazan:Beria İzmirlioğlu Tarih: Eyl 12, 2008 | Reply

    “Adalet Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı 3 yeni kuruş ödemeye mahkum eden Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Başkanı Sevgi Övüç hakkında “görevi ihmal suçunu işlediği iddiasıyla dava açtı.”

    Yazınızı ve mevzuyu bu haber paralelinde değerlendirdiğimizde, Türkiye ve yargı bağımsızlığı konusunda net bir fikir sahibi olabiliyoruz sanırım.

    Benim savcım, senin savcın… Benim hakimim – senin hakimin konusunu hangi düşünce ekseninin ayırıcı ve toplumu sınıflandırıcı bir yapı haline getirdiğini göstermesi açısından yazınız son derece açık bir gösterge niteliğine tezahür ediyor.

    Öz’ e destek isteyenler neden kapatma davası savcısı bakımından böyle bir destek girişiminde bulunmazlar?

  4. Yazan:haki demir Tarih: Eyl 12, 2008 | Reply

    Azizim PirMuhammet
    Tayyip ERDOĞAN hakkında söylediklerin (özellikle Şemdinli savcısı misalinde olduğu gibi) tamamen doğru
    Fakat bu durum, bizim tek tek mesuliyetimizi ortadan kaldırmaz ki
    Ben, içinde mazeret kokan hiçbir tavır ve davranışın anlaşılabilir ve kabul edilebilir olduğunu düşünmüyorum.
    Atılacak imzanın bir etkisinin olup olmadığı değil tartışma konusu…
    Bizim mesuliyetimizi yerine getirip getirmediğimizdir tartışmamız gereken…
    vesselam

  5. Yazan:Hasan Fehmi Tarih: Eyl 12, 2008 | Reply

    yüz yıllık dümene çomak sokma cesaretini
    gösteren savcısını koruyamayan millet heyhat ki kendini de koruyamaz…
    eğer şemdinli savcısı gibi olursa
    ensemizde boza pişirmeye devam edecekler..
    statükonun bütün kurbanları (alevisi, sünnisi, kürdü, gericisi, ilericisi) birleşin

  6. Yazan:seyduna Tarih: Eyl 13, 2008 | Reply

    aşıkçası ben sayın özün samimiyetine inanmıyorum,beli yerden direktif alarak düğmeye basmak cesaret değildir korkaklıktır,ergenekonun işlediği suçları işlediği cinayetleri bıraktıkları tahribatları görmezden gelerek bu işi çözümleyemez çünkü işedikleri suçların %90nı güneydoğu ve insanlarına yapılan suçlardır ama bunlardan sözedilmiyor bile peki şimdi soruyorum bunun neresinde samimiyet var?

  7. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Eyl 13, 2008 | Reply

    Bazı katılımcı dostlarımızın hükümetin,ergenokun türü karanlık yapılnmalara karşı izlediği tutumu ikircikli bulması,son derece yerinde ve anlaşılır bir tesbittir.Hükümet,Şemdinli davası olarak bilinen davada,siyasi çıkar dengelerini gözeterek olayı halının altına süpürmüş ve kendisine yöneltilen suçlamaları ziyadesiyle haketmiştir.Ayrıca bu görmezden gelinerek şaibeliği tartışılmaz gizli ittifağa dahil olmasına karşın,kapatma davasına denk düşen ergenekon soruşturmasında da benzer tutumu kısmen devam ettirdiği de şüphe götürmemektedir.Kısacası hükümet,halıhazırda karanlık ve derin çetelerin üzerine gitme cesaret ve kararlığından yoksundur.

    Ancak,hükümetin bu kararsız,ürkek ve vaziyete göre davranma tutumu,bir devrim niteliğindeki asrın soruşturmasına karşı bir kuşkuya dönüşerek isteksizliğe,geri çekilmeye ve yılgınlığa da yol açmamalı.

    Dolayısıyla hükümet,omurgasızlığı ve türlü çekinceleriyle başbaşa bırakılarak savcı sn.Öz,sonuna kadar desteklenmeli ve cesaretlendirilmelidir.Adalet adına,vicdan ve insanlık adına,güzel ülkemizin aydınlığa çıkması adına bu hepimizin insani yükümlülüğü olmalıdır.

  1. 1 Trackback(s)

  2. Eyl 12, 2008: Savcı Öz’e destek olalım | Fırtına 30 05

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin