RSS Feed for This Post

PKK mı daha cici yoksa Ergenekon mu ?

20080810_derindusunce_org_ergenekon_pkk.jpgAnnesi iki kravat hediye etmişti oğluna. Onu sevindirmek için kravatlardan birini hemen takan oğlan koşup annesine teşekkür etti. Annesi ise üzüntü içinde:

“Ötekini sevmedin değil mi?”

Son zamanlarda hem hükümet hem medya kendilerini iki kutuplu dar bir vizyona hapis ettiler. Bize PKK ve Ergenekon’u iki ayrı örgüt gibi göstermeye çalışıyorlar. Sanki su ve zeytinyağı gibi birbirine karışması mümkün olmayan iki sıvıdan bahsediyoruz!

İçişleri bakanı Beşir Atalay Güngören’de patlayan bombanın daha dumanı bile dağılmadan PKK’yı gösterdi parmağının ucuyla. Nedense Atalay’ı dinlerken aklıma Iraklı bir eski bakan geldi. Hani Irak’ın işgali sırasında propaganda amacıyla “Amerikalıları mahvettik” diye konuşup duran. Atalay’ın yüzünde söylediğine kendi bile inanmayan insanların ifadesini gördüm bir an için. Nitekim bir gün sonra bazı tuhaf haberler yayıldı, mahkeme “bombacı” PKK mensubunu örgüt üyesi olmaktan tutuklamıştı, bomba koymaktan değil.

Bundan daha da tuhafı hâlâ bize yutturulmaya çalışılan çocuk masalı: PKK Kürt kökenli şiddet örgütü, kökü dışarıda, dış düşmanlarımızdan destek alıyor. Bir de Türk kökenli, “vatansever ve Atatürkçü” bir terör örgütü var, Ergenekon!

Gerek Ergenekon gerekse PKK devletimizin zayıfladığı bölgelerde, kurumlarda ortaya çıkmış hastalıklı oluşumlar. Kullandıkları yöntemler, bombalar ve insanlar ortak. Perde arkasında ipleri çekenlerin pazarlık masaları elbette en alttaki militanlar ve tetikçiler için erişilmez. Bir kısım gariban bağımsız bir Kürdistan hayali ile uyutulurken diğerleri “vatanı kurtarmak” için cinayet işliyor.

PKK ve Ergenekon’un iki ayrı terör örgütü olduğunu bize yutturmaya çalışanlar acaba gece görüş cihazlarını kapatıp Irak sınırını kevgire çevirenleri bilmiyorlar mı? “Ben de Hakkâri’de bir iki bomba attırdım” diyen emekli subayları unuttular mı? Şemdinli’de polislerin amirlerine ateş açtıkları bilgisi acaba iç işlere bakan bir bakanın kulağına hâlâ gelmedi mi? Korumak için yemin ettikleri vatanın orasına burasına ordu malı bombalar koyarak PKK’nın ekmeğine yağ sürenleri “iyi çocuktur” diye savunan hangi ordunun komutanıydı?

Evet, Ergenekon ile PKK çatışmış, bazı iş adamları PKK’ya destek verdikleri gerekçesiyle öldürülmüş. İyi ama PKK içinde hesaplaşmalar olmuyor mu? Ergenekon gibi örgütler kendi üyelerini “yüce amaçlar uğruna” feda etmiyorlar mı zaman zaman? Ergenekon tarafından öldürülenlerin gerçekte bir iç hesaplaşmaya kurban gittikleri tezi neden görmezlikten geliniyor?

PKK ve Ergenekon’un birlikte çalışamayacağını düşünenler “vatan kurtarıcı” İttihat ve Terakki’nin ayrılıkçı Ermeni milliyetçileri ile kolkola yürüyüş yaptığı günleri hatırlasınlar. İstanbul hükümetini sıkıştırmak için yapılan eylem ve yürüyüşlerde Ermenice, Fransızca ve Osmanlıca pankartların yanyana taşındığı o fotoğrafları. “Düşmanımın düşmanı dostumdur” stratejisi yanlış olduğu kadar eskidir bu coğrafyada…

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:beddavi Tarih: Ağu 12, 2008 | Reply

    ERGENEKON bütün kötülükleri büyüten ve emek verip destekliyen ve besliyen ve himaye eden ve onları yöneten terör örgütüdür….ve gücünü ve kuvvetini Darbeci statukodan masonlardan ve Amrika ve İsrailden alıyor onun için herkes ondan korkuyor ve bugün bizim gördüğümüz evet buz dağının üstündekidir… tc tarihinin bütün cinayetlerinin ve kaoslarının ve faili meçhullerinin ve cinayetlerin tertipleyicisi bu örgüttür.

  3. Yazan:nessrin Tarih: Ağu 16, 2008 | Reply

    :))))) bence akp daha cici!!!! pkk ile ergenekon onun karşısında alt etmiş. ülkeyi böylesi satan gidip ecnebilerden yardım dilenen kendi insanını onlara şikayet eden uluslararası konferanslara katılıp aleyhine olan sözleşmelere imza atan kaç örgüt vardır ki tabi akpden başka… bence en büyük illet akp ama böyle yani sizin gibi cahiller olduğu sürece de kurtuluşumuz yok siz damat ferit kafalılarsınız sizin adınıza üzgünüm zerre kadar gurur kalmayan sadakacı itaatkâr olan türklerden yani sizlerden utanıyorum bunu da aynen böyle yayınla mehmet yılmaz

  4. Yazan:nessrin Tarih: Ağu 16, 2008 | Reply

    halt etmiş

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin