RSS Feed for This Post

2008 Pekin Olimpiyatları

20080507-pekin.jpgTPE diyor ki: “Bu sene Barış ve Kardeşliğin meşalesi olarak sunulan olimpiyatlar, bu iki kavramdan da nasibini almamış bir siyasi yönetimin bulunduğu bir ülke de yapılıyor. Çin Halk Cumhuriyeti’nde…

Çin en başta Tibetliler ve Doğu Türkistanlılar (Uygur Türkleri) olmak üzere yönetimi altında yüzmilyonlarca insanın sistematik olarak haklarını ve özgürlüklerini ihlal ediyor…”

Duyurunun tamamı için

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:fethi Tarih: Tem 7, 2008 | Reply

    olımpıyat oyunlarını kullanıp Çin’i eleştiren ülkelerin kendi pisliklerini görmezden gelmeleri çinilileri daha da pervasız hale getiriyor…1997 yılında Çin devletınin resmi haber ajansı Xinhua, ABD’nin insan hakları raporuna verdıği cevap bunun en belirgin örnegi..sonuc olarak Çin devleti azınlıklar için yaptiği iyilestirmelerde batılı devletlerin eleştirilerini dinlemekten ziyade,kendi sosyal bütünlüğünü dşünüp haraket edıyor.Eleştiriler çinileri(han ırkı) azınlıklara bakışlarının daha da sertleşmesine yardım etmekten öteye gitmiyor…

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin