RSS Feed for This Post

Canan Yurdu

M. İkbal Tuna
Pakvizyon.com  

canakkale.jpg

 

Çanakkale…

Izdırabın bestesi,

Lahûtî âlemde nasut şehitlerin beldesi.

Hıçkırıkların efsunlaştığı gecelerde,

Bir tek sen varsın kalpteki hecelerde.

 

Şanı yüce şehitler…

Kutlu zaferin mümtaz ordusu,

Rayihalarınız cennetin kokusu.

Damarlarınızda iman aşkı yüzerdi kan yerine,

Yüreklerinizde İslâm davası vardı can yerine.

Meleklerin bile hayran kaldığı ma’şer

Âli olacak mertebeniz rûz-i mahşer.

 

Hey gidi şanlı Çanakkale,

Bedr’in ruhunla izdivaç

Uğrunda binlerce şehit verilen mukaddes meşhed.

Ruhların yükselip selam durduğu mahşer

Şehitlerin tarihe vurduğu cevher.

İslâm’ın kaderine tecelli eden yüce ruh,

Yedi düvele direnip Müslümanlığı kurtaran gemideki Nuh.

 

Bir destansın Çanakkale,

Öyle bir tarih yazdın ki Bedr’e denk.

Azametin feleği kıskandırıyor.

Ruhun ölülere can veren İsa’yı andırıyor.

 

 

Sanat karanlıkta çakılmış bir kibrittir…

 ”…Neden bir natürmorta iştahla bakmıyoruz? Tersine ressam “yiyecek-gıda” elmayı silmiş, elmanın elmalığı ortaya çıkmış. Gerçek bir elmaya bakarken göremeyeceğimiz bir şeyi gösteriyor bize sanatçı. İlk harfi büyük yazılmak üzere Elma’yı keşfediyoruz bütün orjinalliği, tekilliği ile…” 

Bu kitapta Derin Düşünce yazarları sanatı ve sanat eserlerini sorguluyor. Toplumdaki yeri, siyasî, etik ve felsefî yönüyle… Denemelerin yanı sıra son dönemde öne çıkan, ekranları, kitap raflarını dolduran eserlere (veya ürünlere?) dair eleştiriler de bulacaksınız. Buradan indirin

 

Kitap okumak… Jean Paul Sartre, Nazan Bekiroğlu, Toshihiko Izutsu, Henri Bergson, Mustafa Kutlu, Dostoyevski, Elif Şafak, Clausewitz, Sadık Yalsızuçanlar, Alber Camus ile sohbet etmek… Suyun resmine bakmakla yetinmeyen, su içmek isteyenler için var kitaplar. Mesnevî var, El-Munkızü Min-ad-dalâl, Kitab Keşf al Mânâ, Er-Risâletü’t-tevhîd var.  Elinizdeki bu kitap Derin Düşünce yazarlarının seçtiği kitapların tanıtımlarını içeriyor. Bizdeki yansımalarını, eserlerin ve yazarların bıraktığı izleri. Farklı konularda 44 kitap, 170 sayfa. Zaman’a ayıracak vakti olanlar için… Buradan indirebilirsiniz.

 

Derin Göz

 Sanat’a bakmak için çeşitli yapıtlardan, ressamlardan istifade ettik: Cézanne, Degas, Morisot,  Monet, Pissarro, Sisley, Renoir, Guillaumin, Manet, Caillebotte, Edward Hopper, William Turner,Francisco Goya, Paul Delaroche, Rogier van der Weyden, Andrea Mantegna , Cornelis Escher , William Degouve de Nuncques.

Peki ya baktığımızı görmek, gördüğümüzü anlamak? Güzel’i sorgulamak için çağ ve coğrafya ayırmadık, aklımızı uyaracak hikmetli sözlere açtık kapımızı: Mevlânâ Hazretleri, Gazalî Hazretleri, Lao-Tzû, Albert Camus, Guy de Maupassant, Seneca,  Kant, Hegel, Eflatun, Plotinus, Bergson, Maslow, …

 (Buradan indirebilirsiniz)

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: May 13, 2007 | Reply

    “Müslümanlığı kurtaran” demissiniz ama biz bu savasi kaybetmedik mi?

  3. Yazan:snowqueen Tarih: May 25, 2007 | Reply

    canakkale anadolu topragidir, o toprakki zamaninda Troya sehrinde savasiyordu
    Priamuta(Priamos)’un halki ve Hektor.
    Mustafa Kemal’in Ege catismalarindan sonra ‘hektor’un öcünü aldik dedigi rivayet edilir bu yüzden.

    Binyillardir Canakkale’de topraklari icin can verenler sadece müslümanlar degildi. Bedr’e denk gördügünüz yer bir zamanlarin ‘biz ANADOLULUYUZ’ diyerek
    grek topraklarindan gelenlere karsi koyduklari yerdir. Bu bilinç ne zaman kayboldu?

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin