RSS Feed for This Post

“Konuk Yazar” uygulaması

Derin Düşünce Grubu olarak düşünce ve ifade özgürlüğünün gelişmesine uğraştığımızı; toplumun her bireyinin -toplum yararını da göz önünde bulundurarak- daha iyi bir yaşama, eşit hak ve özgürlüklere kavuşmasının yollarını araştırdığımızı, ilk yola çıkarken deklare etmiştik.
 
İnternet ortamı düşünce ve ifade özgürlüğü bağlamındaki fikir paylaşımları için çok önemli fırsatlar sunuyor. Grup olarak fikir paylaşımına çok önem veriyoruz; bu paylaşım, benzer fikirlerin yanı sıra farklı fikirlerin de aynı ortamda dile getirilmesini de kapsıyor.
 
Bu bağlamda bize zaman zaman gelen bir isteği hayata geçirmeye karar verdik: “Konuk Yazar” uygulaması. Bu kategoride bize göndereceğiniz yazıları, uygun gördüğümüz takdirde sitemizde yayınlayacağız. Burada temel kıstas, yazıların uslup açısından seviyeli ve dilbilgisi kurallarına uygun, içerik açısından da doyurucu olması. Gönderilen yazılar Derin Düşünce Grubu ilkelerine eleştirel yaklaşımlarda da olabilir; bu çeşitliliği, farklı fikirlerin aynı ortamda tartışılmasına değer verdiğimiz için yapıyoruz.
 
“Konuk Yazar” olmak isteyenler iletişim kutusundaki mail adreslerine yazılarını gönderebilirler.

İlk “konuk yazar” yazısı yarın ‘Derin Düşünce’de..

 

 

Sanat karanlıkta çakılmış bir kibrittir…

 ”…Neden bir natürmorta iştahla bakmıyoruz? Tersine ressam “yiyecek-gıda” elmayı silmiş, elmanın elmalığı ortaya çıkmış. Gerçek bir elmaya bakarken göremeyeceğimiz bir şeyi gösteriyor bize sanatçı. İlk harfi büyük yazılmak üzere Elma’yı keşfediyoruz bütün orjinalliği, tekilliği ile…” 

Bu kitapta Derin Düşünce yazarları sanatı ve sanat eserlerini sorguluyor. Toplumdaki yeri, siyasî, etik ve felsefî yönüyle… Denemelerin yanı sıra son dönemde öne çıkan, ekranları, kitap raflarını dolduran eserlere (veya ürünlere?) dair eleştiriler de bulacaksınız. Buradan indirin

 

Kitap okumak… Jean Paul Sartre, Nazan Bekiroğlu, Toshihiko Izutsu, Henri Bergson, Mustafa Kutlu, Dostoyevski, Elif Şafak, Clausewitz, Sadık Yalsızuçanlar, Alber Camus ile sohbet etmek… Suyun resmine bakmakla yetinmeyen, su içmek isteyenler için var kitaplar. Mesnevî var, El-Munkızü Min-ad-dalâl, Kitab Keşf al Mânâ, Er-Risâletü’t-tevhîd var.  Elinizdeki bu kitap Derin Düşünce yazarlarının seçtiği kitapların tanıtımlarını içeriyor. Bizdeki yansımalarını, eserlerin ve yazarların bıraktığı izleri. Farklı konularda 44 kitap, 170 sayfa. Zaman’a ayıracak vakti olanlar için… Buradan indirebilirsiniz.

 

Derin Göz

 Sanat’a bakmak için çeşitli yapıtlardan, ressamlardan istifade ettik: Cézanne, Degas, Morisot,  Monet, Pissarro, Sisley, Renoir, Guillaumin, Manet, Caillebotte, Edward Hopper, William Turner,Francisco Goya, Paul Delaroche, Rogier van der Weyden, Andrea Mantegna , Cornelis Escher , William Degouve de Nuncques.

Peki ya baktığımızı görmek, gördüğümüzü anlamak? Güzel’i sorgulamak için çağ ve coğrafya ayırmadık, aklımızı uyaracak hikmetli sözlere açtık kapımızı: Mevlânâ Hazretleri, Gazalî Hazretleri, Lao-Tzû, Albert Camus, Guy de Maupassant, Seneca,  Kant, Hegel, Eflatun, Plotinus, Bergson, Maslow, …

 (Buradan indirebilirsiniz)

Trackback URL

  1. 7 Yorum

  2. Yazan:bercenay Tarih: May 6, 2007 | Reply

    İsabet olmuş,aklımı okumuş gibisiniz.
    Yazımı,akşam Suat bey’e göndereceğim.

  3. Yazan:sawyer Tarih: May 6, 2007 | Reply

    Ben de yazabilirmiyim?

  4. Yazan:Suat Öztürk Tarih: May 6, 2007 | Reply

    Arkadaslar,

    Elbette herkes yazabilir. Yukarıda da söylediğimiz gibi temel kıstasımız, yazıların uslup açısından seviyeli ve dilbilgisi kurallarına uygun, içerik açısından da doyurucu olması. “Gönderilen yazılar Derin Düşünce Grubu ilkelerine eleştirel yaklaşımlarda da olabilir” dedik, ki farklı düşünceleri de tartışma imkanımız olabilsin.

    Fakat her gönderilen yazı yayınlanacak diye bir beklenti olmamalı. Gonderilen yazılar yayın kurulunda değerlendirilip uygun görüldüğü taktirde yayınlanacak. Bu konuda site kalitesine uygun olarak oldukça seçici davranacağız..

    Selamlar..

  5. Yazan:ridvan Tarih: May 7, 2007 | Reply

    Sevgili Derin Düşünce Grubu

    Tebrik ederiz, çok güzel bir düşünce.
    Sizin değerli yazılarınızın altındaki yorumlar o kadar tamamlayıcı olmuşlar ve güzellerdi ki, bu girişim sayesinde o arkadaşlarımızın fikirlerini de bir başlık altında, okuyacak bu siteden daha çok faydalanacağımızdan eminiz.
    Geniş bir yelpaze ile farklı açılarından olaylara bakma ve değerlendirme şansına ulaşacağız, bizleri diğerleri dediklerimize (kardeşlerimize) yaklaştıracak, yada diğerleri gibi kavramları ortadan kaldırmasında faydalı olmasını diliyoruz.
    Çok sevindik
    Başarılarınızın devamını dileriz
    Allah’a emanet olun

  6. Yazan:bercenay Tarih: May 10, 2007 | Reply

    Suat bey,yazımı size gönderdim.Yayınlayacakmısınız yoksa sizin için ağır bir yazı mı?

  7. Yazan:Suat Öztürk Tarih: May 10, 2007 | Reply

    Sevgili Bercenay,

    Gönderilen yazılar yayın kurulunun onayından geçerse yayınlanıyor.

    Yazı kıstasımız “ağırlık”, “hafiflik” değil; yazıların uslup açısından seviyeli, dilbilgisi kurallarına uygun, içerik açısından da doyurucu olmasıdır..

    Bu konuda seçici olduğumuzu da daha önce belirtmiştik.

    Size sonuç hakkında bilgi e-postası gönderilecektir.

    Selamlar.

  8. Yazan:rafet Tarih: Tem 11, 2007 | Reply

    efendim size iki tane yazı yolladım.bu siteyede volkan serin tarfından yönlendirildim. siteyi inceledikten sonra sizin emin olduğunuz kannaatine vardım. allah yolunuzu acık etsin. biz de yarım yamalak sade dilimizle yazımızı yolladık. faydaklı olur insallah.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin